Новини

Урожай зернових в Україні на 10-15% перевищить минулорічний - експерт
Урожай зернових культур в Україні в 2021 р.в Україні може перевищити торішній рівень на 10-15%. Такий прогноз озвучив голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов, повідомила 15 червня прес-служба агрохолдингу.
ЄС планує ввести санкції проти калійної промисловості Білорусії
Євросоюз планує в червні поточного року ввести новий пакет економічних санкцій проти Білорусі, повідомляє Bloomberg з посиланням на європейського чиновника. Нові обмеження можуть торкнутися калійної промисловості, що є однією з головних для Білорусі статей експорту.
Програму "Доступні кредити 5-7-9" розширять на покупку сільгоспземель — Лещенко
Держава розширить програму доступних кредитів на 5, 7 та 9% на купівлю сільськогосподарських земель після запуску ринку з липня 2021 року.
Розвиток озимих відстає на два тижні через пізню весну — аналітики
Протягом останнього тижня агрометеорологічні умови для росту і розвитку рослин озимих культур були неоднозначні. Пізня весна і недобір тепла привели до того, що фазовий розвиток рослин, як озимих, так і ярих культур, відбувається на два тижні пізніше середніх багаторічних термінів.
Прогнози на врожай 2021
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України прогнозує, що цьогоріч вітчизняний врожай зернових і зернобобових культур досягне рекордного показника.
Особливості підживлення ярих зернових культур
Вегетаційний період у ярих зернових культур коротший, ніж в озимих: у ячменю – 70-110 діб, вівса – 100-120, пшениці ярої – 80-115 діб, а кількість елементів живлення, що витрачається на формування врожаю, у них майже однакова. Коренева система ярих зернових культур розвинена слабше. Вони також гірше кущаться. Ці особливості потрібно враховувати, щоб забезпечити повноцінне живлення рослин упродовж вегетації.
наверх