Президент України підписав зміни до системи агрострахування

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон №1601-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», який Верховна Рада ухвалила 1 липня п.р. Про це 22 липня повідомила прес-служба голови держави.

Як наголошується в повідомленні, підписаний закон покликано забезпечити фінансову стабільність виробників за несприятливих погодних умов, сприяти збільшенню застрахованих сільськогосподарських угідь і розширенню ринку страхування такої продукції.

Зокрема, документ збільшує ставку податку на дохід за договорами страхування с/г продукції на 0,5 процентних пункти з метою подальшого спрямування цих коштів на підтримку страхування зазначеної продукції.

Законом також визначається механізм надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування їхньої продукції, а також вимоги до учасників ринку, яким може надаватися така допомога. Крім того, визначаються об'єкти страхування, страхові продукти, ризики та випадки страхування з державною підтримкою.

Розмір часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам страхових платежів встановлено на рівні до 60%. Водночас зазначається, що конкретний розмір компенсації визначається, виходячи з можливостей державного бюджету у відповідному порядку використання бюджетних коштів.

В той самий час документ скасовує положення про страхування сільськогосподарської продукції через Аграрний страховий пул.

«Закон набирає чинності з дня, що йде за днем його опублікування», - уточнюється в повідомленні.

Джерело: АПК Информ

Інші статті за темою
Азотні добрива помітно дешевшають
Україна з початку року імпортувала 542 тис. т азотних добрив. Частина з них йде на сировину для виробництва КАС.
АКТУАЛЬНІ ЦІНИ
Група компаній РІЧФІЛД пропонує мінеральні добрива за вигідними цінами з можливістю оплати по факту завантаження на складі чи доставки в господарство.
Внесення добрив в умовах посухи
Як вносити азотні добрива, щоб нестача вологи не позначилася на вмісті білка у пшениці?
Вітаємо з Великоднем!
Дорогі друзі! У цей святковий день Пасхи, хочемо щиро вітати вас від усієї команди Richfield!
Імпорт добрив на 35% перевищує вітчизняне виробництво
Завод азотного холдингу Ostchem виготовили 520,6 тис. т мінеральних добрив у першому кварталі 2024 року.
Мінеральне живлення соняшника у різні періоди розвитку
Для того, щоб отримати високий урожай соняшнику, важливо забезпечити рослини всіма необхідними елементами живлення.
Мінеральне живлення кукурудзи
Оптимізація внесення мінеральних добрив з огляду на критичні фази розвитку рослин кукурудзи збільшує ефективність їхнього застосування.
Внести та не втратити азот: кроки для забезпечення кращого азотного живлення
Проблеми експортних рестрікцій вирощеного збіжжя, доступності фінансових інструментів, високих цін на МТЗ та неможливості безпечного довгострокового планування через війну
наверх