В морському порту "Південний" планують побудувати новий термінал з перевалки зернових та олійних культур

Компанія "Техагро" планує побудувати новий термінал для прийому і перевантаження зернових та олійних вантажів в порту "Південний".

Про це повідомляє прес-служба адміністрації порту на сторінці в Facebook.

Відмічається, що на засіданні Ради морського порту "Південний", що відбулося 8 вересня, було представлено проект "Будівництво причально-технологічного комплексу компанії "Техагро".

"Проектом передбачено будівництво терміналу для прийому та перевантаження зернових вантажів насипом з автомобільного та залізничного транспорту, рослинної олії з автомобільного транспорту, насіння соняшника" — говориться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, д оскладу терміналу увійдуть перевантажувальні комплекси зернових вантажів і прийому рослинної олії, а також маслозавод.

Відповідно до проекту, планований вантажообіг нового терміналу складе 2,7 млн т в рік зернивих, 200 тис. т рослинної олії. Переробка соняшникового насіння до 80 тис. т. в рік. Загальна територія земельних ділянок, на яких буде розгорнуто роботи, - 30 га.

Початок будівництва терміналу заплановано на 2022 рік. Тривалість будівництва - 44 місяці. Період окупності проекту - 6 років.

Нагадаємо, що морський порт "Південний" встановив абсолютний рекорд по перевантаженню зерна в місяць. У серпні поточного року портові оператори морського порту "Південний" встановили новий рекорд перевалки зернових вантажів на місяць - 1,31 млн т.

Джерело: Latifundist

Інші статті за темою
Планові закупівлі чи добрива «з коліс».
Ринок добрив в Україні за останні роки суттєво змінився: з початком повномасштабної війни
Аграрії почали активно купувати селітру після зниження цін
Гуртові постачальники КАС на початку березня продавали продукт дорожче ніж аміачну селітру. Рекомендовані роздрібні ціни на КАС
АКТУАЛЬНІ ЦІНИ
Група компаній РІЧФІЛД пропонує мінеральні добрива за вигідними цінами з можливістю оплати по факту завантаження на складі чи доставки в господарство.
Ціна на карбамід виросла на 20% з початку року
В порівнянні з рівнем цін в кінці четвертого кварталу 2023 року, в лютому вони були на 20% вищими. Росту цін сприяли спад пропозицію на Сході та
Зі святом весни!
Дорогі наші жінки! З нагоди 8 березня, від усього колективу RICHFIELD хочемо від щирого серця привітати вас! Ви - невтомні героїні, що даруєте світло своєю силою, красою та безмежним теплом.
Вітаємо з Днем Сільського Господарства!
Компанія Richfield висловлює глибоку повагу всім, хто присвятив своє життя та працю розвитку сільського господарства. Ваша невтомна праця
Локальне внесення стартових добрив на збіднілих ґрунтах
На господарствах із збідненими ґрунтами, локальне внесення стартових добрив — це єдиний варіант
В Україні знову зросли ціни на селітру
Рекомендовані ціни на нітратні добрива в Україні офіційно зросли з понеділка, 4 вересня. Ціна на селітру зросла на 1,5 тис. грн до
наверх