Чому добрива не дешевшають?

Азотні добрива дійшли до пікової ціни на Світовому ринку. Про це свідчить останнє здешевлення карбаміду на Балтиці та на Чорному морі.

Ціна на карбамід на минулому тижні знизилась на $10/т на Чорному морі і склала $420-440/т. Очікується, що з 16 по 20 серпня Індія вийде з тендером на закупівлю товару для поставки на жовтень. Наразі більшість обсягів на вересень у основних виробників розпродані. Однак, Туреччина також купує карбамід, компанія Торос проводила на минулому тижні тендер на закупівлю 30 тис. тонн з поставкою в першій поливні вересня.

Попит на карбамід в США настільки високий, що гранульований товар подорожчав на $18 в порту Нола (США) ($420-438/т, FOB). В Єгипті ціна на гранульований карбамід залишалась стабільною, близько $460/т, FOB, навал.

Подорожчання фрахту та підвищення ціни на газ ($520 за мегаватт газу - ціна на вересневий фьючерс на TTF) лякають покупців, які часто не можуть знайти азотні добрива по адекватній ціні, особливо у великих обсягах, тож товар частіше купується заздалегідь. Власне, купівля за 2-3 місяця і дозволяє цінам на азотні добрива зберігатись на високому рівні. Тож незначне здешевлення карбаміду на Чорному морі і в Балтиці, на нашу думку, є тимчасовим.

Джерело: Інфоіндустрія

Інші статті за темою
АКТУАЛЬНІ ЦІНИ
Група компаній РІЧФІЛД пропонує мінеральні добрива за вигідними цінами з можливістю оплати по факту завантаження на складі чи доставки в господарство.
Мінеральне живлення кукурудзи
Оптимізація внесення мінеральних добрив з огляду на критичні фази розвитку рослин кукурудзи збільшує ефективність їхнього застосування.
Планові закупівлі чи добрива «з коліс».
Ринок добрив в Україні за останні роки суттєво змінився: з початком повномасштабної війни
Аграрії почали активно купувати селітру після зниження цін
Гуртові постачальники КАС на початку березня продавали продукт дорожче ніж аміачну селітру. Рекомендовані роздрібні ціни на КАС
Ціна на карбамід виросла на 20% з початку року
В порівнянні з рівнем цін в кінці четвертого кварталу 2023 року, в лютому вони були на 20% вищими. Росту цін сприяли спад пропозицію на Сході та
Зі святом весни!
Дорогі наші жінки! З нагоди 8 березня, від усього колективу RICHFIELD хочемо від щирого серця привітати вас! Ви - невтомні героїні, що даруєте світло своєю силою, красою та безмежним теплом.
Вітаємо з Днем Сільського Господарства!
Компанія Richfield висловлює глибоку повагу всім, хто присвятив своє життя та працю розвитку сільського господарства. Ваша невтомна праця
Локальне внесення стартових добрив на збіднілих ґрунтах
На господарствах із збідненими ґрунтами, локальне внесення стартових добрив — це єдиний варіант
наверх